top of page

Nyheter 2011

18 december

Vintern har kommit till Målskog!

12 oktober

Årets sista dopp vid Elmiafälten.

15 augusti

I går gick färden till SKK utställning i Ronnyby med Dixie. Hon fick Excellent med bra kritik men ingen placering blev det. Resesälskapet Frida med Totte (Line Sam Hot'n Tot) därimot blev 2:a Bästa hane. Grattis! Ett stort Grattis också till Britta med Lisen (Occis Dream Ticket) som tog sitt sista Cert och blev SE U(U)CH och blev BIR och kom 2:a i Gruppen.

22 juli

Kompis vill i dag gratta sina barn Dalton, Doris, Skrållan, Diana, Liza och Dixie som fyller 2 år.

5 juli

Är väll dax att uppdatera lite från de senaste.Var i Norrköping på SKK utställning med Dixie 4 Juni där hon fick VG. Därefter var jag med Liza på Jönköpings Cockerutställning i Skillingaryd 18 Juni, där hon kom 2:a med Hp i Unghundklass. Sedan var det Dixies tur dagen efter i Gränna på SSRK utställning, där hon fick VG. I helgen har vi varit på SKK utställning i Borås för domare Theres Johansson, Liza fick VG och Dixie fick Excellent och kom 4:a i klassen.

18 maj

I helgen har jag varit på Viltspår kurs med SSRK Småland. En fantastisk lärorik dag som gav mig en stor inblick i viltspår och det runt omkring ett skadat djur. Roligt att se hur hundar spårar på olika sett och få prova på olika saker. "Ju mer man vet, ju mer förstår man att man inte vet". Detta gav mer smak. Ett jätte stor Tack för denna dag till SSRK Småland.I går blev hundpromenaden upp till Tabergs Topp. Finns en vandrings stig på baksidan av berget som är helt fantastisk.

16 april

Nu är alla kurser I Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildningar gjorda.

8 mars

I helgen har vi varit på SSRK utställning i Moheda för domaren Eva Liljekvist Borg, Dixie fick Excellent och vann Unghundsklass med CK. I bästa tik klass var hon med länge men åkte ut bland de sista, så där blev det ingen placering. Ett stort grattis till Johan och hans hund Hugo som fortsätter att vinna BIR-et bland cockrarna.

Tack kort till tjejerna i stallet som köpt ny skottkärra!

14 februari

Nu har vi varit på våran första utställning med de ny reglerna. Resan gick till SSRK utställningen i Mjölby. Dixie var det som fick följa med och fick betyget Very God. För dagen var det inte många hundar som fick excellent, så man får väll vara nöjd, men man vill ju alltid att det ska gå bättre.   Nu väntar man på att snön ska försvinna så man kan sätta i gång och träna sina hundar lite mer. Kvällarna börjar ju äntligen bli lite längre.

Man undrar om man har en hund eller en katt hemma. Finns ingen som han, som kan hitta på så mycket Bus.  I dag fick jag leta fram honom bland hö balarna, då han ramlat ner i någon håla och inte kom fram. Annars brukar han vara rätt vig, men detta blev nog lite väl svårt även för denna hund.

Hundarna älskar hundlivet i Tabergs skogarna och jag är ur trött på det. Benen värker efter alla genom tramp i snön och ryggen värker efter all snö skottning. Är det inte snö så är det glas halt på vägarna.  Men som sagt vi går mot bättre tider. Stort TACK Hans och Diana för den fina almanackan!

1 januari

Jag önskar alla en god fortsättning på det nya året

bottom of page